Debatt

Helt misforstått

Katolisisme

I Morgenbladet sist uke fikk Ola Tjørhom trykket et leserinnlegg der han skriver om min såkalte «reaksjonære» katolske webblogg. Tjørhom har tidligere vist at han ikke klarer å skille mellom bloggeiers innlegg og kommentarene andre skriver på en blogg, og det er også tilfellet denne gang. Men analysen hans blir ekstra dum nå, siden han tillegger meg meninger fullstendig motsatte de jeg virkelig har. Jeg brukte nylig mye tid og energi på å argumentere mot at den såkalte anti-modernist-eden fra 1910 kunne være av noen interesse for Den katolske kirke i vår tid, men Tjørhom påstår at jeg gjerne vil gjeninnføre den!

Jeg trøster meg litt med at jeg er i godt selskap når jeg slik blir sablet ned. Avisa Vårt Land har tydeligvis ingen som helst kunnskap om hva som skjer i den katolske og andre kirkesamfunn, selv om de i virkeligheten er best i landet på akkurat dette (men jeg tror de har sluttet å lytte til Tjørhoms råd). Den katolske kirke i Norge er enøyd, ubalansert og altfor konservativ, og tre kjente katolikker blir nevnt til spott og spe med navns nevnelse som bevis på dette. Og pave Benedikt er håpløst reaksjonær et cetera.

Jeg ble først oppmerksom på denne artikkelen på internett, og ble ganske irritert da jeg så at Morgenbladet hadde spredd slike usannheter om meg. Da jeg senere på dagen leste papiravisa, så jeg at Tjørhoms raseriutbrudd var et leserinnlegg, og altså ikke bestilt eller initiert av redaksjonen. Men en avis er heller ikke pliktig til å trykke alle leserinnlegg som sendes inn til den.

Oddvar Moi

Katolsk prest, Oslo

Mer fra Debatt