Debatt

Forførerisk, kjære Morgenblad

Baksiden

I den tiden som er gått siden jeg begynte å lese Morgenbladet igjen, er nå den tredje muslimen gitt ordet til samfunnskommentar på baksiden av Morgenbladet. (Muslimene kommer og går, Hernes består.)

Forskjellen mellom de to første og den som nå er gitt ordet, er at dagens muslimske kommentator, Anne Sofie Roald, ikke blir presentert som muslim, men fremstår nå uten sin hijab, i koselige, varme farger på smiletegningen av seg, og med professorat i religionsvitenskap og som forsker ved Christian Michelsens institutt.

Da hun la bort sin militante muslimske stil, og tok av seg hijaben, skjøt hennes akademiske karriere fart, og hun kan nå kommentere vårt samfunnsliv i Norge, uten at leserne vet at hun er muslim.

Jeg synes det er viktig at leserne kjenner ståstedet en aviskommentator har, kjenner verdigrunnlaget vedkommende har som utgangspunkt for sitt syn, spesielt når hun, som muslim, forfekter at Norge nå skal utdanne imamer på sine universiteter, og i tillegg legger for dagen en naiv (?) tro på at det går an å skape et norsk islam.

Forførerisk, kjære Morgenblad! Forførerisk ¿ og løgnaktig ¿ strategi blir det!

Dordi Skuggevik Tande

Lektor

Mer fra Debatt