Debatt

Hilsen fra Lama Ole

Buddhisme

Kjære Damer og Herrer i Morgenbladet. Jeg vil takke for den utfyllende og svært smigrende artikkelen deres om arbeidet mitt, i avisen 5. mars. Jeg er overbevist om at Morgenbladet trykker trendsettende globale hendelser, og at leserne deres derfor deler mye av den informasjonen om verden i dag som synet mitt er basert på. La oss derfor inngå et interessant veddemål: Hvis Oslo, takket være muslimsk innvandring, om ti år har de samme problemene vi i dag har i København, Riseby, Malmö, Köln, Berlin, London og Paris, vinner jeg. Hvis dere klarer få dem til å akseptere våre verdier, gi sine kvinner og døtre frihet, bli nyttige borgere og holde seg borte fra gjenger og ute av fengsel, skal jeg bøye meg for Morgenbladets suverene visdom.

Hva angår mitt forhold til læren om Kalachakra, mener jeg den er en viktig pekepinn mot fremtidig utvikling og en advarsel mot muslimers religiøse plikt til å spre Koranen og sharialover verden over. Jeg har mottatt denne innvielsen fra et halvt dusin av de høyeste Rinpocheene i de tre gamle Rdhatt-skolene i tibetansk buddhisme samt fra Dalai Lama. Ved anledning deler jeg Kalachakra-mantraet med folk som vil ha beskyttelse.

Rent bortsett fra mitt spøkefulle utsagn om at den fremtidige Kongen av Jernhjulet nevnt i Kalachakra-skriftene, kanskje kan vise seg å være en motorsyklist i likhet med meg selv, har jeg imidlertid aldri uttalt muligheten av at jeg selv er Kongen av Kalachakra. Det ville være fullstendig latterlig. Nydahl er navnet på en av mine norske forfedre som kom for å beskytte Skandinavia i 1848, og til nå har jeg vært stolt av arven min. Etter tonen i artikkelen å dømme kan det se ut til å være tynt med helter i Norge nå. Skal vi sende dere noen dansker?

Jeg håper dere tør trykke dette. Vær vennlige og nevn at min kjære kone Hannah og jeg har startet 640 Diamantveibuddhistiske sentre over hele verden og at disse er meget vel ansett blant våre edle lærere.

Beste ønsker fra Gold Coast, Australia, der jeg underviser i buddhistisk meditasjon.

Ole Nydahl

Lama

Mer fra Debatt