Annonse
04:00 - 03. oktober 2008

Redaktør uten empati?

Dokumentert: Siv Jensen i NRKs RedaksjonEN. Med Amal Adens bok som ammunisjon.
Annonse

Forleggeri

Jeg skrev ikke boken Se oss for å stigmatisere eller fordømme en hel gruppe. Jeg skrev boken for å informere det norske samfunnet om uverdige forhold, og for å hjelpe barn som ikke har det bra. Jeg har selv sett og opplevd hvordan barn behandles av sine fedre, mødre, søsken og slektninger, og hvor lite som gjøres av det offentlige.

Det å fortelle om overgrep, kjønnslemlestelse og annet svik kan aldri gjøres for ofte. Enkelte har nå blitt redd for å snakke om boken, fordi Siv Jensen leste høyt fra den på NRK under en tv-debatt med Kristin Halvorsen. Jeg synes det er merkelig. En bok blir vel ikke usann av at Siv Jensen leser høyt fra den?

Jeg blir provosert over at Marit K. Slotnæs i Morgenbladet 26. september skyver fakta til side og bagatelliserer barnas lidelse. Hun klarer tydeligvis ikke å se problemstillingen. Hun latterliggjør skrivemåten min, men jeg har ikke prøvd å være verken ironisk eller komisk, jeg har bare forsøkt mitt beste. Jeg er lei av journalister og andre som betviler min eksistens, og som prøver å svekke meg og boken fordi Siv Jensen og Hege Storhaug har lest boken med respekt og alvor. Jeg har ikke vært i kontakt med noen av disse under arbeidet med boken.

Enkelte mennesker har lite empati, det må vi bare akseptere. Slike mennesker forstår ikke hvorfor jeg har skrevet boken, eller forstår ikke hvordan et forlag kan gi ut en slik bok. Jeg kommer til å forsvare barnas rettigheter så lenge jeg lever, og jeg er ikke redd for å si ifra til dem som har ansvar. Det er viktig at sannheten kommer frem.

Mitt ønske er å få alle som arbeider med barn til å forstå at det er viktig å gi hjelp, ikke snu ryggen til et problem og late som om det ikke eksisterer. Ikke bruk kultur og religion som unnskyldning for voldsbruk og omsorgssvikt. Mitt budskap er det enkle at alle barn som bor i Norge skal ha samme rettigheter.

Amal Aden

Forfatter

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Debatt