Debatt

President og boms

Politisk kortspill

På en av sommerens regnfulle dager samlet den unge delen av slekta seg på hytta for et realt slag president og boms. Men i min familie spiller vi med en politisk vri, nemlig at alle er hvert sitt land basert på hvilken plass man fikk første runden (President USA, Boms Somalia/Yemen), med artige og iblant interessante fremtidsutsikter.

Det som gjør dette til et relevant innspill i Morgenbladet, var at alle byttet litt hit og dit til tider, bortsett fra USA. Reglene er at bomsen må gi sine fire beste kort (ressurser) til Presidenten, og dårligste andre vei.

USA var så overlegen at alle andre spillere ventet med å spille gode kort til hun ble ferdig og dette resulterte uunngåelig i et velkjent syndrom for trofaste Morgenbladet-lesere; Storeulvsyndromet. USA ventet i gjennomsnitt ti minutter hver runde på at alle skulle bli ferdige, mens resten hadde det gøy og spilte kort sammen. For mye makt isolerte henne og gjorde livet kjedelig. Etter mettheten, etter seieren, var det ikke noe mer, ikke noen glede. Det endte med at USA saboterte seg selv for få kontakt med «the commoners», og at Sudan tok over i et totalitært tyrannvelde, men alt i alt en «interesting case of human behaviour».

Andreas Nordengen

Student

Mer fra Debatt