Debatt

Grenseløs-naivismen

Muslimbrødrene

Bill Warner heter en temmelig desperat mann som i USA er direktør for Center for Study of Political Islam. Han benytter hver eneste anledning til å påpeke at den politiske klassen i USA er komplett analfabeter når det gjelder seriøs innsikt i islam og dens kriterier og tenkevis. I et intervju med FrontPageMagazine 5. februar 2007 spør han: "Hvem kan finne en eneste rabbi eller minister som har lest Koranen, Sira og Hadithene? Hvilken guvernør, senator, kongressmedlem eller militær leder oppviser noen kunnskap om islams politiske doktriner?" På det store antall seriøse nettsider som daglig beskjeftiger seg med utviklingen av krigene i den islamske verden samt utviklingen av militant islam, er det knapt noen som har frembragt så mye sarkasme og direkte hån som artiklene til Robert S. Leiken og Steven Brooke fra Nixon Center.

Mest kjent har Patrick Pooles artikkel på 24 sider i FrontPageMagazine blitt: “Showdown on the Muslim Brotherhood”, av 16. april 2007, som nærmest er å betrakte som en intellektuell massakre av Leiken/Brookes verdensbilde. Det samme har også Jacob Thomas forsøkt seg med i FaithFreedom.org 14. april. Når man vet hvor stor grenseløs-naivismen er i et land som Norge, er det derfor nærmest oppsiktsvekkende at Morgenbladet (4. mai) klarer å grave opp en artikkel av nettopp Nixon Center-lederne, som i internasjonal debatt nå for øyeblikket ligger nede for telling.

Et gjennomgående trekk i kritikken av Brooke/Leiken er at herrene ikke aner hva taqiyyah er. Overfor muslimer må en muslim ikke lyve, men om han lyver overfor en kafir/vantro med det siktemål å ivareta islams og Allahs høyere interesser, så er dette fullt legitimt. Av den grunn framstår både Muslim Brotherhood og Hamas, som er en gren av det samme, som organisasjoner med flere ansikter. En har på profesjonelt vis skaffet seg et PR-apparat som snakker engelsk og ivaretar politikken overfor den vestlige verden på samme tid som man på arabisk, farsi og urdu sender ut krigerske jihad-erklæringer på løpende bånd.

Før man forstår dette, har man ikke en sjanse til å forstå noe som helst innen verken den arabisk-islamske verden eller innen selve islam. Ved å fokusere på Brooke/Leikens verdensbilde, markerer Morgenbladet tilhørighet til den vestlige PR-desken for Muslim Brotherhood.

Jan Hårstad

Skuespiller

Mer fra Debatt