Debatt

Løkkes verden

Eirik Løkke, som titulerer seg Nestleder Hordaland Unge Høyre, har nå i Morgenbladet fått spalteplass to ganger til det samme innlegget uten at noen har svart ham. Jeg håper det er fordi ingen gidder å kommentere den slags tøv, men for å være på den sikre siden tar jeg meg friheten til å drepe hans ytringer.

Eirik Løkkes jålete akademiske språkdrakt kan ikke skjule det faktum at han enten er uten innsikt i de sakene han uttaler seg om eller at han snakker mot bedre vitende. Han etterlyser “intellektuell redelighet” og spør om “et Irak ledet av massemorderen Saddam Hussein ville vært bedre for innbyggerne av Irak?” Hadde Løkke vist “intellektuell redelighet” burde han tilføyd “i stedet for massemorderen George W. Bush”.

En domstol, i praksis oppnevnt av okkupasjonsmakten USA, kan i disse dager dømme Saddam Hussein til døden. Okkupasjonsmaktens president er den øverste ansvarlige for massemord på menn, kvinner og barn i Afghanistan og Irak. I skrivende stund driver USAs FN-ambassadør John Bolton og torpederer alle forsøk på betingelsesløs våpenhvile i Midtøsten slik at deres fremste allierte, Israel, kan fortsette sin massakre av befolkningen i de palestinske områdene og i Libanon. Omkring halvparten av ofrene er barn.

“Siden Saddam ble fjernet i 2003 har Irak vært gjennom valg, fått på plass en grunnlov, en lovlig valgt regjering og ikke minst en fri presse.” Dette er, for å si det meget mildt, en omskrivelse av sannheten.

Valget i Irak var et valg der det mest toneangivende partiet med tre millioner medlemmer var forbudt. Valget ble boikottet av mer enn femti partier med ulikt religiøst og politisk ståsted. Ethvert parti som ikke anerkjente den midlertidige grunn-loven, diktert av USA, ble automatisk utestengt.

“En fri presse”, herr nestleder? “Umiddelbart etter invasjonen var det optimisme og et sterkt håp om at pressefriheten skulle blomstre etter 25 års undertrykkelse. Men siden den gang har situasjonen bare forverret seg. Det er ingen pressefrihet i Irak i dag.” (Aidan White, generalsekretær i International Federation of Journalism)

Siden Løkke ikke klarer å skjule sin rasisme, men skriver ting som “forskjellen mellom USAs straffeforfølgelse av soldatenes overgrep og de islamske jihadistenes rituelle halshugginger av sivile, illustrerer nettopp rettsstat og barbari, USA og Jihadistene”, vil jeg anbefale ham å lese president Carters sikkerhetsrådgiver Brzezinskis selvbiografi. Uten at det offentlige eller Kongressen kjente til det, sanksjonerte Carter et dekkaksjonsprogram på 500 millioner dollar til støtte for Mujahedin. Målet var å støtte Afghanistans første verdslige progressive regjering. Dermed innledet Washington et forhold til noen av verdens mest brutale fanatikere. Arbeidere som til slutt skulle slutte seg til Taliban og Osama bin Ladens al-Qaida, ble rekruttert på et islamsk college i Brooklyn og fikk paramilitær opplæring i en CIA-leir i Virginia. Dette ble kalt “Operation Cyclone”. Brzezinskis plan var å støtte en internasjonal bevegelse som skulle spre islams fundamentalisme i Sentral-Asia, destabilisere Sovjetunionen og, som han skrev i sin selvbiografi, skape “noen opphissede muslimer”. Og det har jo vært vellykket, ikke sant, Eirik Løkke?

Til slutt viser Løkke til en undersøkelse fra det nordamerikanske Brookings Institution som skulle gi støtte for hans påstand om at irakerne har fått det bedre nå enn før 2003. En spørreundersøkelse gjort av okkupasjonsmakten, hvor troverdig er den?

“Keiseren har ikke klær på seg.”

Øivind Svarstad

Kroppsarbeider

Mer fra Debatt