Debatt

En korreksjon

Pseudonymet Alfred P. Austen foreleser i Morgenbladet 15. april om fotball, Vålerenga og Klanen. Klanen hater "bønder" og heier på seg selv. Vålerenga finnes ikke, leser vi.

Slik homofile og lesbiske forlater bygdene for å realisere seg selv, flytter også akademikere, byråkrater, offentlig ansatte, ja spesielt sosionomer, til Oslo for å bli født på ny som klanmedlemmer. Det hele sauses inn i pølsespisernevrose og røykesug. Betraktningens røde tråd leder oss avslutningsvis mot fæle ting som nostalgi og underbukserelatert merkevarebygging, og at våre nye landsmenn har flyttet til drabantbyene.

Du verden! Nå ble det nok både interpolert og ekstrapolert i meste laget denne gang. Det meste av betraktningen baseres på en fryktelig og kardinal feil, idet definisjonen av “bønder” ikke er korrekt gjengitt. Pseudonymet tar utgangspunkt i at “bøndene” er folk som ikke bor i Oslo. Dette blir veldig galt. “Bønda” er slett ikke geografisk betinget. “Bønda” er rett og slett de som ikke holder med Vålerenga.

Opplysningsvis følger noen eksempler: – Anta at Alfred P. Austen bor i Oslo, er akademiker og ikke holder med Vålerenga. Han hører da til kategorien “bøndene”. – Anta at Sylfest Strytle bor i Øystre Slidre, er bonde og holder med Vålerenga. Han hører da ikke til kategorien “bøndene”. – Anta at Ali Abunimah fra Pakistan bor på Lindeberg i Oslo, selger kebab og holder med Vålerenga. Han hører da heller ikke til kategorien “bøndene”. – Kona til Ali bor fortsatt i Pakistan og holder med Vålerenga. Hun hører da heller ikke til kategorien “bøndene”. Så var det med vitenskapen. Og Oslo-betraktningen.

Harald Bjørn Hansen

Sivilingeniør, Holmestrand

Mer fra Debatt