Debatt

Ernas valgflesk

Hva er grunnen til at Frp-Hagen kneiser så keiserlig med nakken? Det må være fordi han har fått solgt seg langt inn i Høyre. Erna Solbergs valgflesk er som snytt ut av Hagens fremstikkende neseparti.

Ernas valgflesk består av fett, ikke av kjøtt og bein, har Hallvard Bakke redegjort for i Dagsavisen 7. mars. Regjeringen og Finansdepartementets postulat om at enhver skatteøkning har en ekstra kostnad på 20 prosent, er bare en luftig påstand, påviser Bakke.

Ernas valgflesk hviler på den gamle Frp- og Høyre-løgnen om at hvis folk får høyere marginalskatt, vil de velge å jobbe mindre. Bondevik og Foss har erklært kutt i toppskatten og formueskatten hvis regjeringen får fortsette etter valget. Det er to ting som går ut på ett. Bakke viser til at de skandinaviske landene har plassert seg relativt høyt på skattestatistikken, men samtidig har de den høyeste yrkesdeltakelsen. «Også når det gjelder produksjon ligger de helt i toppen. Det er derfor ingenting som tyder på at vårt skattenivå fører til de realøkonomiske tap Finansdepartementet påberoper», skriver Bakke.

Kommunalminister Erna Solberg har forsynt seg så rikelig ved Hagens bord at hun kan dele fettet med Finansdepartementet. Perspektivmelding, sier Erna. Dokumentasjon, sier Erna.

Det er det ikke. Det er bare valgflesk. Og det er harskt, gammelt Hagen-flesk.

Mer fra Debatt