00:00 - 24. juli 2020

Det umuliges kunst

Hvordan skriver man en roman på to måneder seks ganger i året i fem år? Vi fulgte forfatter Natalie Normann under arbeidet med den 27. boken om legen Clara Wahl.

Natalie Normann lå fem bøker foran da hun begynte på serien om Clara Wahl, men forteller at forspranget fort ble spist opp. Når hun starter på bok nummer 27, har hun ikke en klar plan for hvordan historien skal fortsette.

Oslo, fredag 13. mars, ettermiddag. Kongeriket Norge har vært nedstengt i snart et døgn for å bremse spredningen av koronaviruset. Over natten er hverdagen blitt snudd opp ned. Det er unntakstilstand.

Morgenbladets ennå utegående bokreporter har en avtale med forfatter Natalie Normann. Egentlig skulle vi møtes på Nasjonalbiblioteket, hvor Normann gjerne sitter og skriver, men det er stengt. Derfor har vi havnet på en nesten tom kafé på andre siden av Solli plass. I Normanns liv er det ikke bare én smittsom sykdom, men to. I tillegg til den globale koronapandemien har hun også et mer lokalt virusutbrudd å stri med.

– Jeg skrev meg jo litt inn i et hjørne med meslingepidemien, for plutselig kan ikke Clara være på sykehuset. Æh! Det hadde jeg ikke tenkt på, sier hun.

Annonse