00:05 - 15. mai 2020

Avhørsteknikk for amatører

Etter å ha hørt et foredrag om avhørsmetoder i politiet fikk påtroppende oljefondssjef Nicolai Tangen en bokidé.

En fiks idé? Etter å ha hørt et foredrag av den erfarne avhørseksperten Geir-Egil Løken, var Nicolai Tangen (bildet) så fornøyd med opplegget at han sa at «dette bør bli bok!». Og det ble det. Bildet av Tangen er tatt i London i forbindelse med presentasjonen av ham som ny oljefondssjef 26. mars i år. Foto: Nina E. Rangøy / NTB scanpix

– Nicolai Tangen er, som han selv har sagt, opptatt av den aller fremste forskningen og kunnskapen på de områdene han interesserer seg for.

Det sier kommunikasjonsrådgiver og forfatter Svein Tore Bergestuen, som sammen med politioverbetjent Asbjørn Rachlew og Geir-Egil Løken fra Kripos, har skrevet bok om et av områdene den påtroppende oljefondssjefen interesserer seg for: avhørsmetoder, eller «forskningsbasert intervjumetodikk».

Da Tangen oppdaget at politiet har en forskningsbasert tilnærming til avhør, ikke bare intuitiv, og at Norge er langt fremme på dette feltet, tok han kontakt med Kripos. Gjennom Kripos kom han i kontakt med den erfarne avhørseksperten Geir-Egil Løken, som ble invitert til London for å holde foredrag for AKO Capitals ansatte for omtrent tre år siden.

Annonse