Annonse
00:05 - 07. februar 2020

Fakta og fiksjon i Firenze

Debutant Kristine T.G. Hardeberg har skrevet Liv forlags mestselgende bok i 2019.

Forfatter: Kristine T. G. Hardebergs «De uskyldige» ble utgitt på Liv forlag i fjor. Foto: Studio Kristine
Annonse

– Hvem var disse anonyme kvinnene som holdt liv i barna?

Kristine T.G. Hardeberg er inne i en utlegning om Innocenti-hospitalet i Firenze, verdens eldste barnehjem, grunnlagt på begynnelsen av 1400-tallet. Barnehjemmet står i sentrum for romanen hennes, De uskyldige, som ble utgitt på Liv forlag i fjor. Hardeberg så barnehjemmet for første gang for femten år siden og da begynte «hjernen å snurre»:

– Jeg begynte å tenke på alle disse skjebnene. Her har det vært barnehjem i nesten 600 år. Men det som gjorde sterkest inntrykk akkurat da var en fortelling jeg fikk høre om ammene. Unge kvinner som hadde forlatt eller mistet egne barn, og som bodde der, og arbeidet med å amme fremmede barn.

Annonse