00:00 - 31. januar 2020

Med buksene nede

Gleden over politisk sladder kommer i veien når Kim Arne Hammerstad tar for seg de saftigste skandalene siden krigen.

Politikere og skandaler: Her ved regjeringen Nygaardsvold. Her har de netopp nettopp levert sin avskjedssøknad i 1945, og blitt bedt av kongen om å fortsette som forretningsministerium inntil ny regjering kan overta. Foto: NTB Scanpix

Boken som ligger foran meg på arbeidsbordet er gitt ut av forlaget Res Publica, som er eid av fagforeningene Fagforbundet, IndustriEnergi og NTL, er støttet av LO og har nære bånd til Tankesmien Agenda. Forlaget presenterer seg som et ikke-kommersielt og uavhengig forlag som ønsker å forme den offentlige debatten gjennom bøkene som utgis.

Denne selvpresentasjonen står i et interessant forhold til undertittelen på årets første utgivelse fra forlaget, Sex, korrupsjon og maktkamp. Den sender uvegerlig tankene til slike punktlister i krigstyper som tabloidavisene slår opp på sine forsider med jevne mellomrom.

Inntrykket endrer seg ikke i innledningskapittelet. Her forteller forfatteren at han de siste to årene på fest har kunnet dra den ene morsomme historien etter den andre «om alle skandalene du skal få lese om i denne boken. Nå er det en glede å gi disse historiene videre til deg. Bruk dem gjerne på fest – jeg kan love deg at det får opp stemningen».

Annonse