00:00 - 24. januar 2020

Hør isen synge

Vi skal preppe på skogsbilveiene, vi skal preppe i terrenget (forsiktig med snøskuter), vi skal kjøre med god fres og preppe på hålke og barnåler. Og vi skal aldri overgi oss.

Bakkene mellom Ullevålseter og Sognsvann 20. januar 2020.

Oslo, 15. januar. Det har regnet hele natten, og barnehagens skidag er akkurat avlyst. Ute på kysten er ekstremværet Didrik på vei. I byen er gatene bare, det er fem og seks og syv varmegrader. Men på løypekartet går det en grønn linje. Den starter et sted midt i lysløypa mellom Frognerseteren og Ullevålseter, går opp bakkene bak Ullevålseter, forbi Skjennungen og videre opp den skyggefulle åsen bak skibakkene på Tryvann. Grønt betyr kjørt i dag. Klokken 7.55 opplyser faktaboksen som kommer opp når du klikker på løypen. Det er suverent!

Sporet står der som en utfordring mot all klimapolitikk som ikke monner, den snikende tafattheten og dommedagsangsten. Ok. Kan du kjøre, kan jeg gå …

Steinski og sparkstøtting. Fra midten av november har jeg et eksistensielt forhold til Skiforeningens føremelding for Nordmarka syd. Sognvann, Frognerseteren, Tryvann og Nordmarkskapellet. Ved hjelp av begreper som «steinski» (brukes når det er lite snø og mye grus i løypa) og optimistiske utropstegn etter formuleringer som «rimelig greie forhold!» hjelper de meg å takle den begredelige værmeldingen.

Annonse