12:21 - 10. desember 2019

Journalister mot Peter Handke

Nobelforelesning: Peter Handke på Börshuset i Stockholm. Foto: Jonas Ekströmer / TT / NTB scanpix Jonas Ekströmer/TT

Under emneknaggen #BosniaWarJournalists har en rekke journalister som dekket krigen på Balkan på 1990-tallet samlet seg til protest mot at Peter Handke får Nobelprisen i litteratur, melder avisen Dagens Nyheter. Prisen deles ut i Stockholm i dag, tirsdag. 

På Twitter har journalister, fotografer og diplomater delt bilder, reportasjer og andre vitnesbyrd fra krigen. «Jeg dekket alle de jugoslaviske krigene og så monstrøse forbrytelser», skriver BBCs Midtøsten-redaktør Jeremy Bowen. «Jeg var der. Vi alle vet hvem som er de skyldige», skriver CNNs Christiane Amanpour. Også Barack Obamas FN-ambassadør Samantha Power har sluttet seg til det spontane oppropet. 

I forbindelse med prisutdelingen ventes det demonstrasjoner både i Stockholm, Göteborg og utenfor den svenske ambassaden i Sarajevo, skriver DN.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Les Morgenbladet digitalt i 10 uker for 10 kr. Bli abonnent
Annonse