Annonse
00:00 - 30. august 2019

Den store sangen

Essaysamlingen til Pedro Carmona-Alvarez er et kaotisk mylder av poesi, litteratur og musikk. Det har sin sjarm og sine konsekvenser.

Musikalsk mylder: Pedro Carmona-Alvarez skriver seg langt inn i spesialutgivelser og ekstra outtakes. Foto: Eva Lene Gilje Østensen / Kolon Forlag
Annonse

I Refrenger skriver poet, musiker, romanforfatter og essayist Pedro Carmona-Alvarez om hvordan musikk og litteratur har bidratt til underholdning og dannelse i hans eget liv. Det tematiske utgangspunktet for samlingen er flukt – både som metafor for estetiske opplevelser, og som konkret erfaring.

Alvarez’ familie flyktet fra Pinochets diktatur, de bodde på flyktninghotell i Argentina, før de kom til Kolbotn på begynnelsen av 1980-tallet. «Fra vi er ganske små lærer vi at flukt er noe dårlig», skriver Alvarez, som opplever litteraturen som «en måte å flykte på»: «Du skal ikke flykte fra virkeligheten, fikk jeg høre».

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse