Annonse
00:00 - 19. juli 2019

Hissig museumsdebatt på Sørlandet

Foto: Anders Beer Wilse / DEXTRA photo
Annonse

Debatten om nytt Hamsun-museum i Grimstad, der han eide og drev en gård i 34 år, er blitt hissig. Det skriver Grimstad Adressetidene. I 2017 begynte kommunen å utrede muligheten for et nytt helårs Hamsun-museum, og nylig konkluderte prosjektgruppa med at «tiden nå er inne». Men prislappen på 26,4 millioner kroner har fått både lokalpolitikere og innbyggere til å steile. «Sykt», «Latterlig!» og «Lukter Luksusfellen» er blant reaksjonene på lokalavisens Facebook-sider. Flere er også skeptiske til at forfatteren i det hele tatt skal vies et museum: «At vi skal hedre han som heiet på Hitler, er for meg utrolig,» skriver en. «Å støtte en nazisympatisør selv om han skrev en haug med bøker sømmer seg rett og slett ikke», mener en annen.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 10 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse