Annonse
00:00 - 19. juli 2019

Alle eggene i én fryser

Er det kun det å få sin egen familie som gjør deg voksen, spør Marie Aubert.

Ut av A4: – Jeg er interessert i hva det er som konstruerer voksenidentiteten, sier Marie Aubert. Foto: Marthe Thu
Annonse

– Jeg tror de fleste har kjent på noe litt ekkelt i seg selv, sier Marie Aubert (40).

Det er sommer i Oslo, forfatteren har nettopp vendt tilbake til jobben som informasjonsrådgiver hos Kagge forlag etter en fjellferie. Klokken er ni om morgenen. Forretningsfolk suser langs trikkeskinnene på elektriske sparkesykler, østerrikske turister i safarihatter fotograferer hverandre utenfor kafeen der vi sitter.

Aubert snakker om verdighet, nærmere bestemt om å miste den. Jeg-personen i hennes nye roman er en som «styrer noe veldig», som fremprovoserer ubehagelige situasjoner, men samtidig skammer seg over å bli observert mens hun kaver.

Annonse