00:00 - 24. mai 2019

Været og intet

Rørende portrett av en fattig sørstatsfamilie som forbereder seg på orkan.

Katarina-offer: Bilder fra stormen Katarina i 2005 viser død, kaos og ødeleggelser, men også overlevende. Her på taket av en bil i New Orleans. Foto: Robert Galbraith/Reuters/NTB scanpix

«Regnet styrtet, elvene flommet, og vindene blåste og slo mot huset. Da falt det, og fallet var stort», heter det i Matteusevangeliet. Verset tilhører lignelsen om huset som var bygget på sandgrunn i stedet for på fjell.

1836 mennesker mistet livet da orkanen Katrina traff sørdkysten av USA den 29. august 2005. Bilder og videoklipp fra dagene etter stormen viser død, kaos og enorme ødeleggelser. De viser også overlevende, som står på taket av flytende eller oversvømte hus, eller klamrer seg fast til tretopper.

De hjemmeværende. I Det som reddes kan skriver Jesmyn Ward om de som valgte å bli i hjemmene sine, i stedet for lytte til myndighetenes råd om å evakuere i forkant av Katrina. Historien fortelles gjennom en gravid tenåringsjente og hennes brødre.

Annonse