09:43 - 26. mai 2019

– Tenkte forfatterdrømmen var umulig å oppnå

Sarah Zahid er en av bidragsyterne i antologien Third Culture Kids. Hun vil bli lest slik hun selv leser Knausgård: Uten at hudfargen betyr noe. 

Poet: – Jeg er litt redd for at jeg aldri kommer til å slutte å være minoritetspoet, på en måte, sier Sarah Zahid. Foto: Rolf Øhman/Aftenposten/NTB scanpix Rolf Øhman/Aftenposten/NTB scanpix

– Jeg trodde aldri jeg skulle bli poet da jeg satt i timen på videregående og analyserte dikt av Bjørnstjerne Bjørnson, sier Sarah Zahid.

Den 22 år gamle poeten og jusstudenten er en av 29 mennesker med minoritetsbakgrunn som har bidratt til antologien Third Culture Kids. Prosjektet er tenkt som en slags ««rebranding» av flerkultur i Norge», ifølge forordet til redaktør Aon Raza Naqvi.

– Det som jeg synes er ekstra kult, er at Chirag fra Karpe er med, sammen med Arif Salum, som også er musiker. Faten (Mahdi Al-Hussaini) er også en person veldig mange minoritetsungdommer ser opp til, og så har du Zeshan Shakar som nesten alle har lest, forklarer Zahid.

Annonse