Annonse
00:00 - 10. mai 2019

Den lesende olympier

Alpinist Kjetil Jansrud liker å måtte anstrenge seg litt ekstra når han leser.

Fantasy Furuset: «Språket mitt har utviklet seg veldig etter hvert som jeg leser mer», sa alpinist Kjetil Jansrud i samtale om fantasybøker med Siri Pettersen og Silje Nordnes.
Annonse

Han har vunnet gull i OL og VM, og når han skal slappe av på tur, gjør han det helst med en bok. Under Kronprinsesse Mette-Marits litterære T-banereise fra vest til øst i Oslo, hoppet alpinist Kjetil Jansrud av banen på Furuset. På biblioteket satt 50–60 elever fra videregående og ventet, klare til å bli inspirert.

Men aller først gikk mikrofonen til sangeren J. Croos, fra Furuset, kjent for halvhits som «Avhengig» og «Min rebell». Etter å ha fremført sistnevnte låt – med henvisninger til den litterære figuren Robin Hood – overlot han podiet til OL-vinneren. Tema var fantasy.

– Mange her inne har kanskje spilt på Playstation og pc. Fantasylitteratur er egentlig en forlengelse av det, av ting folk liker å gjøre. I stedet for å bruke mus og tastatur til å skape inntrykk og verdener, gjør du det selv, i hjernen din. Det er det samme, bare veldig mye bedre, sa Jansrud.

Allerede abonnent?
Fra
189 kroner
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning.
Du får alt stoffet som er i papiravisen,
eksklusive nettsaker, eAvis
og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse