Annonse
00:00 - 10. mai 2019

Den lesende olympier

Alpinist Kjetil Jansrud liker å måtte anstrenge seg litt ekstra når han leser.

Fantasy Furuset: «Språket mitt har utviklet seg veldig etter hvert som jeg leser mer», sa alpinist Kjetil Jansrud i samtale om fantasybøker med Siri Pettersen og Silje Nordnes.
Annonse

Han har vunnet gull i OL og VM, og når han skal slappe av på tur, gjør han det helst med en bok. Under Kronprinsesse Mette-Marits litterære T-banereise fra vest til øst i Oslo, hoppet alpinist Kjetil Jansrud av banen på Furuset. På biblioteket satt 50–60 elever fra videregående og ventet, klare til å bli inspirert.

Men aller først gikk mikrofonen til sangeren J. Croos, fra Furuset, kjent for halvhits som «Avhengig» og «Min rebell». Etter å ha fremført sistnevnte låt – med henvisninger til den litterære figuren Robin Hood – overlot han podiet til OL-vinneren. Tema var fantasy.

– Mange her inne har kanskje spilt på Playstation og pc. Fantasylitteratur er egentlig en forlengelse av det, av ting folk liker å gjøre. I stedet for å bruke mus og tastatur til å skape inntrykk og verdener, gjør du det selv, i hjernen din. Det er det samme, bare veldig mye bedre, sa Jansrud.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse