00:05 - 05. april 2019

Den selvbiografiske tilbaketrekningen

Foto: Sofie Amalie Klougart

Notisredaksjonen leser et intervju i avisen Berlingske med den danske forfatteren Theis Ørntoft, blant annet kjent for romanen Solar (2018). Vi velger å gjengi denne påstanden om selvbiografisk litteratur, også kjent som autofiksjon: «Autofiksjonen ligner for meg på en slags tilbaketrekning fra verdens og tidens forvirring, den har noe regressivt over seg som tendens; verden er blitt for stor, så nå er det kun ens egen historie igjen å fortelle. På den måten er autofiksjonen en litterær parallell til nasjonalisme og andre typer tilbaketrekning.» Kjør debatt!

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 20 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse