Annonse
00:00 - 08. mars 2019

Sjefen for det hele

NY JOBB – Jeg er ikke ansatt for min litteraturkompetanse, sier Litteraturhusets nye sjef, Susanne Kaluza. Før hun begynner å digitalisere huset, skal hun utgi bok om abortkamp og feire 8. mars.

Digitalt: – Teknologien gir oss mange muligheter til å være tilgjengelig, også for dem som ikke har mulighet til å være fysisk til stede i Wergelandsveien, sier Litteraturhusets nye leder, Susanne Kaluza.
Annonse

Forrige uke kom nyheten om at Susanne Kaluza overtar som leder av Litteraturhuset i Oslo etter Andreas Wiese. Hun startet karrieren som journalist i Dagbladet, har vært redaktør for Kvinneguiden.no og Foreldre.no, jobbet med samfunnsansvar i PR-selskapet Trigger, og ble i fjor ansatt som leder for She Community, et selskap som skal bedre likestillingen i næringslivet. Denne uken lanserer hun boken Abortkamp – maktkamp på Res Publica forlag.

– Hva kan du tilføre Litteraturhuset?

– Jeg tenker først og fremst at Litteraturhuset allerede er et ekstremt vellykket sted, som har klart å sette standarden for litterær samtale i elleve år. Når jeg kommer inn som leder, er det for å støtte det gode arbeidet som de ansatte allerede gjør. En naturlig ting å ta tak i, er å se på mulighetene som ligger i å få arbeidet til Litteraturhuset til å nå ut til enda flere gjennom klok bruk av digitale verktøy. Og selvfølgelig se på hvordan vi kan koble oss enda tettere på samfunnsdebatten.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Beskrivelser av smerte tar mye plass, og flere av dem er treffende.
En annen novelle handler om hvordan fortelleren studerer en lommetyv i arbeid, og fryder seg over det kriminelle håndverket.
Norges ninjakommandør presenteres som en restaurert samling av fire tegneseriehefter utgitt i 1987, nylig gjenoppdaget i Nasjonalbibliotekets arkiver.
Solveig-koblingen er ikke påtrengende. Derimot åpner teksten på usedvanlig blekt vis.