00:00 - 08. mars 2019

Sjefen for det hele

NY JOBB – Jeg er ikke ansatt for min litteraturkompetanse, sier Litteraturhusets nye sjef, Susanne Kaluza. Før hun begynner å digitalisere huset, skal hun utgi bok om abortkamp og feire 8. mars.

Digitalt: – Teknologien gir oss mange muligheter til å være tilgjengelig, også for dem som ikke har mulighet til å være fysisk til stede i Wergelandsveien, sier Litteraturhusets nye leder, Susanne Kaluza.

Forrige uke kom nyheten om at Susanne Kaluza overtar som leder av Litteraturhuset i Oslo etter Andreas Wiese. Hun startet karrieren som journalist i Dagbladet, har vært redaktør for Kvinneguiden.no og Foreldre.no, jobbet med samfunnsansvar i PR-selskapet Trigger, og ble i fjor ansatt som leder for She Community, et selskap som skal bedre likestillingen i næringslivet. Denne uken lanserer hun boken Abortkamp – maktkamp på Res Publica forlag.

– Hva kan du tilføre Litteraturhuset?

– Jeg tenker først og fremst at Litteraturhuset allerede er et ekstremt vellykket sted, som har klart å sette standarden for litterær samtale i elleve år. Når jeg kommer inn som leder, er det for å støtte det gode arbeidet som de ansatte allerede gjør. En naturlig ting å ta tak i, er å se på mulighetene som ligger i å få arbeidet til Litteraturhuset til å nå ut til enda flere gjennom klok bruk av digitale verktøy. Og selvfølgelig se på hvordan vi kan koble oss enda tettere på samfunnsdebatten.

Annonse