00:00 - 08. mars 2019

Et marked for likestilling

– Vi går i 8. mars-tog hver eneste dag, sier forfatterne av boken Hvem spanderer.

Populærlitteratur: Marie Louise Sunde og Isabelle Ringnes under lanseringen av boken Hvem spanderer.

Da Gyldendal-redaktør Reidar Mide Solberg kom på scenen onsdag kveld for å ønske velkommen til lanseringen av Hvem spanderer? Fordommene du ikke visste du hadde, åpnet han med en gladnyhet: Boken, skrevet av tech-gründer Isabelle Ringnes og lege Marie Louise Sunde, er allerede trykket i nytt opplag.

– Det er høyst uvanlig å trykke nytt opplag før boken egentlig er lansert. Og det sier noe om interessen, sa Solberg.

Interessen gjelder ikke bare denne utgivelsen. De siste årene har det vært en stor økning i antall lanseringer og seminarer i forbindelse med kvinnedagen. Der man tidligere så en klar venstreprofil på arrangementene, er det i år udiskutabelt at dagen også er viktig for delene av samfunnet som gjennom historien helst har holdt seg unna barrikadene. Cappelen Damm gir blant annet ut boken Fordi det er verdt det – kvinners vei mot toppen av næringslivet av Lilla Sølhusvik, og Finansforbundet inviterer på frokostmøte der de spør om det «kanskje er på tide å snu debatten om likestilling fra rettferdighet til å handle om lønnsomhet».

Annonse