Annonse
00:00 - 15. februar 2019

Tua Forsström blir nytt medlem

Inn i Akademien: Tua Forsström, finlandssvensk poet. Foto: Matti Matikainen/All Over
Annonse

Den finlandssvenske poeten Tua Forsström er valgt inn i Svenska Akademien. Hun overtar stolen etter poeten Katarina Frostenson, som går av i kjølvannet av fjorårets krise i Akademien. Forsström er 71 år og debuterte i 1972 med En dikt om kärlek och annat. I en pressemelding beskriver Svenska Akademien henne som «en av Nordens fremste poeter». Forsström gjorde ellers nylig en gjesteopptreden i norsk litteratur, nærmere bestemt i Gunnhild Øyehaugs roman Presens Maskin (2017), der et av poetens dikt bokstavelig talt beveger tid og rom.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse