Annonse
00:00 - 15. februar 2019

Sjokk som lokk

Novellen «Cat Person» ble et internettfenomen. Men hverken den eller de øvrige novellene i Kristen Roupenians debutbok lever opp til hypen.

Annonse

Amerikanske Kristen Roupenians novelle «Cat Person» ble en heidundrende, historisk klikk-suksess i desember 2017. Teksten ble publisert i magasinet The New Yorker, og etter bare tre uker havnet den på toppen av listen over årets mest delte og leste saker. Fortellingen om studenten Margots kjipe ligg med den noe eldre Robert fikk snøret i bånn hos tidsånden, og ble av mange medier brukt som eksempel i saker om metoo og samtykkediskusjoner. Samtidig sørget memer og Twitter-kontoer som «Men Reacts to Cat Person» for at novellen vant status som internettfenomen.

Nå debuterer Roupenian med novellesamlingen Du vet at du vil. At Gyldendal utgir den norske oversettelsen like raskt etter originalen som Cappelen Damm gjør med selveste Michel Houellebecqs Serotonin sier litt om hypen denne unge forfatteren er omringet av!

Shock me all night long. Samtlige av novellene i Du vet at du vil setter seg fore å beskrive maktbalanse i seksuelle relasjoner, men på langt mer forskrudde vis enn i «Kattemenneske», som Roupenians lykketreff er blitt hetende på norsk. Dette er ikke tekster som vil diskutere, langt mindre nyansere – isteden fyrer de av med god, gammeldags sjokkeffekt.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse