00:00 - 22. februar 2019

På Grønland har de to ord for snø

Det er en myte at det er skummelt å vokse opp med to språk, sier forfatteren av en ny bok om minoritetsspråk i Norge. Dessuten er inuittenes vokabular for snø betydelig overdrevet.

Alle skal med: Intet språk er for lite eller sært for Pål Kristian Eriksens nye bok om minoritetsspråk. Noen språk er det vi kaller genetisk isolerte språk uten språkfamilie, foreldreløse barn som bor helt alene. Men selv disse utgjør jo en enkeltmedlemsfamilie. Her på Grønland i Oslo fant vi forresten fire ord for «frisør».

«Alle språk er fascinerende!»

Pål Kristian Eriksen sitter armveivende og begeistret på kontoret og snakker om tyrkiske verb og tonefall i thai.

– Det er variasjonen som fascinerer meg. At et språk kan ha helt andre type lyder enn vi har her i Europa, for eksempel de svære tonesystemene i vietnamesisk og thai. Eller ta somali, der ordene skifter kjønn i flertall.

Annonse