Annonse
08:40 - 22. februar 2019

Nominasjonene er klare!

Eldrid Lunden. Foto: Cato Lein / Aschehoug
Annonse

Denne uken ble nominasjonene til den høythengende Nordisk råds litteraturpris for 2019 offentliggjort. Fra Norge er Eldrid Lunden nominert for diktsamlingen Det er berre eit spørsmål om tid og Jan Grue for memoarboken Jeg lever et liv som ligner deres. Danskene har valgt ut Jonas Eikas novellesamling Efter Solen og Helle Helles roman de som sine representanter i konkurransen. Svenskene har nominert Sami Said for romanen Människan är den vackraste staden og Isabella Nilsson for diktsamlingen Nonsensprinsessans dagbok. En sjukskrivning. Inga Ravna Eira fra Karasjok er nominert fra det samiske språkområdet for diktsamlingen Ii dát leat date ana (Dette er ikke den jorda). Vinneren offentliggjøres 29. oktober.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse