Annonse
00:00 - 11. januar 2019

«Samvittighedsfred er en dejlig Pude»

Annonse

Siden november 2017 har poeten Katarina Frostensons skjebne stått i sentrum for krisen i Svenska Akademien. Beslutningen om ikke å frata henne medlemskapet i Akademien etter at hennes ektemann Jean-Claude Arnault ble anklaget for overgrep gjennom flere tiår (noe han nå er dømt til fengsel for), og dessuten for lekkasjer av nobelprisvinnere og økonomisk uredelighet, kostet Akademien flere medlemmer og en kollaps i offentlig tillit. Frostenson har ikke møtt i Akademien siden da, men hun har beholdt sin stol. Nå har hun overlevert sine «krav» for å forlate den, og blant dem finner vi en forventning om å bli økonomisk forsørget slik at hun kan fortsette sitt arbeid som poet, ifølge SVT. Hun hevder dessuten at hun ikke har gjort noe galt, men at Akademien derimot har forbrutt seg mot henne og sine egne statutter.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse