Annonse
00:00 - 11. januar 2019

Pølsemester, pølsemester

Annonse

Å høre noen gjenfortelle handlingen i en roman eller film, er vanligvis en kjedelig affære. Du får alt bortsett fra rosinen i pølsa, kunne man si, hvis pølsa her er ord/bilder satt etter hverandre, og rosinen er det som gjør disse ordene/bildene til kunst.

Britiske Geoff Dyer er et unntak fra denne regelen. Med boken Zona (2012) – som tar leseren igjennom Andrej Tarkovskijs filmklassiker Stalker (1979) – viste han seg som en gjenfortellingens pølsemester: Det var rosinsmak på hver side. I sin seneste bok ‘Broadsword Calling Danny Boy’ går Dyer løs på en annen film med samme metode, men resultatet er ikke like saftig.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Mer fra Bøker