00:00 - 25. januar 2019

Ny sjef i urolig forening

NFFO bærer på mange måter norsk offentlighet på sine skuldre, sier Arne Vestbø, ny generalsekretær i konfliktrammede Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening.

Ny generalsekretær: Arne Vestbø i NFFO. Foto: Ilja C. Hendel / Kulturrådet

– Arne Vestbø, du bli ny generalsekretær i Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening. Det har, som Morgenbladet før har skrevet om, vært konflikt rundt Tore Slaatta, mannen du nå erstatter. Hva skal du gjøre for å rette skuta?

– Jeg er kjent med at det har vært uro i foreningen, og regner med å få en redegjørelse for det jeg trenger å vite noe om når jeg begynner. Men jeg tenker først og fremst at min oppgave er å se fremover. Om det er noen i foreningen, på noe som helst nivå, som har behov for å snakke om noe kan de selvfølgelig gjøre det med meg. Men det viktigste fremover er å fortsette det solide arbeidet som foreningen alltid har gjort.

– I din nåværende jobb i Norsk kulturråd er du ansvarlig for innkjøpsordningen. Hva vil være målet ditt for den når det gjelder norsk sakprosa?

Annonse