Annonse
00:00 - 11. januar 2019

Innestengt med uttrykksbehov

Annonse

Mang en forfatter har brukt forestillinger om det postapokalyptiske til å fordype seg i forholdet mellom foreldre og barn. Den unge moren og sønnen i Gro Dahles nye roman Dobbel dyne har slektninger i romaner av blant andre Cormac McCarthy, Rannveig Leite Molven og Ben Lerner.

I Dahles roman har en solstorm slått ut elektrisiteten. Midt på vinteren forskanser mor og sønn seg i leiligheten sin, der de overlever på smeltet snø og ukokt spaghetti. For sønnen Eivind kom isolasjonen allerede før strømbruddet; et sammenbrudd av den mentale sorten har brakt ham tilbake til gutterommet, som han nå knapt forlater.

Marie, som leseren etter hvert forstår ble mor på ungdomsskolen, veksler mellom å møte sønnens problemer med desperasjon og naivitet. Usikker og i beit for ord, pøser hun for eksempel på med merkelige fun facts for å lette stemningen.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse