Annonse
00:00 - 11. januar 2019

Fra innsiden av et meksikansk fengsel

Annonse

José Revueltas: The HoleNew Directions 2018

Forlaget New Directions utga i fjor den meksikanske klassikeren El apando (1969) på engelsk for første gang, 50 år etter at José Revueltas selv var innesperret i et fengsel som ligner det boken beskriver, i Mexico by. Revueltas, kjent som både politisk aktivist og forfatter, var blant dem som ble arrestert under Tlateloco-massakren i 1968, der militæret drepte et ukjent antall demonstranter. The Hole ble etter sigende skrevet under fengselsoppholdet, og skildrer brutaliseringen tre innsatte gjennomgår med gru og galgenhumor. Romanen byr både en påminnelse om hendelsene i 68 og et apropos til volden som preger dagens Mexico.

Carina Elisabeth Beddari

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse