Annonse
00:05 - 07. desember 2018

Om å lese Lucia Berlin

Annonse

Patricia Lockwood: «Sex on the Roof», www.lrb.co.uk

Alle lykkelige lesere av Lucia Berlin (1936–2004) kan glede seg over at en større del av hennes produksjon nylig er blitt tilgjengelig: Evening in Paradise inneholder fortellinger som ikke kom med i Håndbok for vaskedamer (2015), mens memoaren Welcome Home også samler et knippe av forfatterens brev. I London Review of Books’ anmeldelse av årets to utgivelser skriver poet og essayist Patricia Lockwood nesten like sitatvennlig og morsomt som Berlin selv. For eksempel røpes margnotatet Lockwood gjør seg når Berlin omtaler kjæresten som en gang kastet henne ut av en kjørende bil, som en kjernekar: « TASTE IN MEN IN QUESTION???»

Red.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Akkurat nå er det opptil 50 prosent rabatt. Bli abonnent
Annonse