00:00 - 21. desember 2018

Houellebecq med bok om lykkehormon

Michel Houellebecq skryter av Trump og radbrekker EU, før han slipper sin første roman på fire år.

Taus om ny bok: Michel Houellebecq har varslet at han ikke gir noen intervjuer om sin neste roman, som kommer ut i Frankrike 4. januar. Foto: Andreu Dalmau / NTB Scanpix

Allerede 4. januar skjer neste års store litterære begivenhet i Frankrike. Landets mest feirede forfatter, Michel Houellebecq (62), kommer med en ny roman, som er 347 sider lang og har tittelen Sérotonine. Det er alt forlag og forfatter har sagt om boken hittil.

Serotonin er et stoff i kroppens nervesystem som påvirker humør, seksualitet og matlyst.

Houellebecqs forrige roman Soumission (Underkastelse), ble utgitt 7. januar 2015. Samme dag prydet en tegning av ham forsiden av satireavisen Charlie Hebdo, og redaksjonen var i ferd med å evaluere denne avisen da to islamistiske terrorister kom inn og drepte ti personer i rommet. 

Annonse