Annonse
00:05 - 07. desember 2018

Bolaños kjærlighetsliv for retten

Foto: Foto: Cappelen Damm / PR
Annonse

En sår rettssak om kjærlighetslivet til Roberto Bolaño venter på dom i Barcelona. Enken til kultforfatteren, spanske Carolina López, har tidligere avvist å snakke med biografer som jakter på intime detaljer om chileneren som døde av leversvikt i 2003. I november ble det mest private brettet ut i retten. López, og de to barna hun har med Bolaño, har saksøkt forfatterens «elsker», Carmen Pérez de Vega, for 250 000 euro. De mener seg blant annet ærekrenket fordi det er spredt opplysninger om at elskeren, og ikke enken, var Bolaños siste kjæreste. Kjente litterære navn har vitnet bak lukkede dører. Dommen faller i løpet av kort tid. 

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Akkurat nå er det opptil 50 prosent rabatt. Bli abonnent
Annonse