Annonse
00:00 - 09. november 2018

Rykteflom har kostet rektoren på den danske Forfatterskolen jobben, skriver Bernhard Ellefsen.

Rykteflom har kostet rektoren på den danske Forfatterskolen jobben, skriver Bernhard Ellefsen.

Annonse

For drøye to uker siden fikk forfatteren Jeppe Brixvold sparken fra sin rektorstilling ved den danske Forfatterskolen. Beslutningen ble tatt etter at skolens styre mottok et brev fra 55 forfattere (deriblant velkjente størrelser som Naja Marie Aidt og Katrine Marie Guldager) som oppfordret dem til å undersøke «rykter» omkring miljøet på skolen.

Leser man bare overskriftene i denne saken, gjenkjenner man mønsteret fra det siste årets mange trakasseringsavsløringer og blar videre. Men så enkelt er det ikke. At Brixvold selv skulle være skyldig i noe, foreligger det nemlig ingen kjente anklager om.

Forfatterskolen er Nordens fremste litterære kunstutdanning. Siden skolen startet opp i 1987, med legendariske Poul Borum som første rektor, har de etter hvert utdannet store deler av sentrum i den danske samtidslitteraturen. Listen over tidligere elever er imponerende og strekker seg fra mye leste realister à la Helle Helle og Stine Pilgaard til mer eksperimentelle navn som Olga Ravn og Josefine Klougart.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.