Annonse
00:00 - 23. november 2018

Komité er på saken

Annonse

Årets nobelpris i litteratur skulle ha vært overrakt i begynnelsen av desember. Takket være det seneste årets oppløsning i Svenska Akademien, blir det ikke slik. Men nå har de i hvert fall rigget seg til for å kunne dele ut prisen i 2019. Og det skal gjøres med ekstern bistand! Noe slikt har ikke skjedd tidligere, så vidt notisredaksjonen bekjent. Fem medlemmer fra Akademien skal sammen med fem andre, svenske litteraturkyndige komme frem til neste års vinner. Fra Akademien stiller fire menn og en kvinne, noe som vel i seg selv viser behovet for krefter utenfra.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.