Annonse
00:00 - 30. november 2018

Knausgård har sluttet å røyke

Siste trekk. Foto: Christian Belgaux
Annonse

Denne uken fyller Karl Ove Knausgård 50 år. I et større intervju i The New Yorker kunne vi nylig lese at den snart jubilerende forfatter har sluttet å røyke! Og denne nyheten formidler altså journalisten nærmest i en bisetning. At sjansene for en 60-, 70- og 80-årsdag på denne måten stiger betraktelig er åpenbart. Men notisredaksjonen har litterære bekymringer: Så mange av de sterkeste partiene i Min kamp har sigaretten som premiss. Fordi den tar forfatter-fortelleren ut av det hverdagslige, for eksempel til en balkong, der hvor refleksjon kan finne sted. Det er disse tenkepausene, litt på avstand fra livet, som er ryggraden i storverket. Men hva nå? Med bekymret rynke i pannen sender vi en gratulasjon på forhånd.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Akkurat nå er det opptil 50 prosent rabatt. Bli abonnent
Annonse