Annonse
00:00 - 23. november 2018

Jameson om Knausgård

Annonse

Fredric Jameson: «Itemised», London Review of Books, 8. november.

Med utgivelsen av Min kamps sjette bind på engelsk oppsummeres prosjektet av de største kritikerne i den anglofone verden. Daniel Mendelsohn og Dwight Garner har begge gitt sine besyv i The New York Times, men høydepunktet – både substansielt og i kjendisfaktor – er utvilsomt Holbergprisvinner Fredric Jamesons anmeldelse i London Review of Books. Det er også han som har den friskeste lesningen å bringe til torgs. Den marxistiske kritikeren åpner opp verkets forhold til virkeligheten med begrepet «opplisting», altså at Knausgård ikke gjengir, men snarere ramser opp virkeligheten. Og underveis viser Jameson seg mer følsom for Knausgårds evner som kunst- og litteraturkritiker enn mange av hans mer blaserte kritikere har gjort.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 10 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse