Annonse
00:00 - 23. november 2018

Hva i alle mulige verdener foregår oppe i hodet på Norges mest oppfinnsomme forfatter?

Andre verdener: I Gunnhild Øyehaugs nye roman Presens Maskin oppstår det en parallell virkelighet idet en av hovedpersonene leser et ord feil i et dikt. Her har vi fotografert henne i den eneste virkeligheten vi har tilgang til.
Annonse

– Jeg vil kalle det hysterisk, det er fullstendig urimelig at det spretter et univers ut av en bokstav som bytter plass i et ord.

Det kan hun si, Gunnhild Øyehaug, men det er like fullt utgangspunktet for den nye romanen hennes: En småbarnsmor sitter på altanen og leser i en diktsamling, og i det hun leser et ord feil, så – schwop! – forsvinner datteren inn i en parallell virkelighet. På et øyeblikk er det som om mor og datter aldri har eksistert for hverandre. Hvordan kommer man på noe sånt?

– Akkurat det klarer jeg ikke å huske, for det var en lynklar idé, som bare slo ned: Jeg skal skrive om en mor og en datter som lever i parallelle univers, sier Øyehaug.

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.