Annonse
00:00 - 23. november 2018

Hva i alle mulige verdener foregår oppe i hodet på Norges mest oppfinnsomme forfatter?

Andre verdener: I Gunnhild Øyehaugs nye roman Presens Maskin oppstår det en parallell virkelighet idet en av hovedpersonene leser et ord feil i et dikt. Her har vi fotografert henne i den eneste virkeligheten vi har tilgang til.
Annonse

– Jeg vil kalle det hysterisk, det er fullstendig urimelig at det spretter et univers ut av en bokstav som bytter plass i et ord.

Det kan hun si, Gunnhild Øyehaug, men det er like fullt utgangspunktet for den nye romanen hennes: En småbarnsmor sitter på altanen og leser i en diktsamling, og i det hun leser et ord feil, så – schwop! – forsvinner datteren inn i en parallell virkelighet. På et øyeblikk er det som om mor og datter aldri har eksistert for hverandre. Hvordan kommer man på noe sånt?

– Akkurat det klarer jeg ikke å huske, for det var en lynklar idé, som bare slo ned: Jeg skal skrive om en mor og en datter som lever i parallelle univers, sier Øyehaug.

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse