Annonse
00:00 - 09. november 2018

Hardt møte med Danmark

Annonse

Ulrikke Falch og Sofie Frøysaas ungfeministiske scrap- og selvhjelpsbok Jenteloven har utkommet på dansk. Avisen Informations kritiker Anna Cornelia Ploug er ikke imponert. I en svært energisk anmeldelse med tittelen «Knyttede never med neglelakk» hamrer hun løs på det hun mener er bokens politiske, retoriske og feministiske mangler. Ploug innrømmer at hun nok er eldre enn bokens målgruppe, men kritiserer likevel at boken synes henvendt til «folk som bare kan konsentrere seg i fem minutter av gangen». Falch og Frøysaa vil glatte ut feminismen, mener Ploug, og gjøre den lettere å like, der hun heller vil at feminismen skal være maktkritisk og konfliktskapende.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse