Annonse
00:00 - 30. november 2018

Forbausende onde

Annonse

Ottessa Moshfegh: Homesick for Another World Penguin Press 2017

I serien hypede amerikanere som sikkert snart oversettes til norsk, vil jeg slå et slag for Ottessa Moshfegh (født 1981) og de overraskende og groteske novellene i Homesick for Another World. Moshfegh har allerede rukket å gi ut en ny roman, men dersom man vil oppleve en slags krysning av Gunnhild Øyehaug og Flannery O’Connor, er det til fjorårets noveller man må gå. Fortellingene er både morsomme, såre og ekle, og karakterene forbausende onde. Selv der det er åpenbart at forfatteren skrur det til for å gjøre deg kvalm, fungerer det faktisk. Kvalme har ikke vært bedre siden Sartre.

Carina Elisabeth Beddari

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse