Annonse
00:00 - 30. november 2018

Augustpriset til episk dikt

Annonse

Tidligere denne uken ble svenskenes gjeveste litteraturpris – Augustpriset – delt ut. Den største overraskelsen kom egentlig tidligere i høst da Sara Stridsbergs særdeles kritikerroste nye roman, Kärlekens Antarktisikke var å finne blant de nominerte i klassen for skjønnlitteratur. Det var derimot Linnea Axelssons 750 sider lange dikt Ædnan som da også gikk av med seieren. Boken ble naturligvis anmeldt her i avisen da den kom, og kritiker Carina Elisabeth Beddari skrev at Axelsson legger «frem det tyvende århundrets nordiske samehistorie, sett gjennom øynene til fortellere fra to familier i tre generasjoner». I klassen for sakprosa var Kerstin Ekman nominert for sin bok Gubbas hage, men vant ikke, noe notisredaksjonen tillater seg å hevde er en liten skandale. I stedet for Ekman var det Magnus Västerbro som triumferte med boken Svälten.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.