Annonse
00:00 - 30. november 2018

Augustpriset til episk dikt

Annonse

Tidligere denne uken ble svenskenes gjeveste litteraturpris – Augustpriset – delt ut. Den største overraskelsen kom egentlig tidligere i høst da Sara Stridsbergs særdeles kritikerroste nye roman, Kärlekens Antarktisikke var å finne blant de nominerte i klassen for skjønnlitteratur. Det var derimot Linnea Axelssons 750 sider lange dikt Ædnan som da også gikk av med seieren. Boken ble naturligvis anmeldt her i avisen da den kom, og kritiker Carina Elisabeth Beddari skrev at Axelsson legger «frem det tyvende århundrets nordiske samehistorie, sett gjennom øynene til fortellere fra to familier i tre generasjoner». I klassen for sakprosa var Kerstin Ekman nominert for sin bok Gubbas hage, men vant ikke, noe notisredaksjonen tillater seg å hevde er en liten skandale. I stedet for Ekman var det Magnus Västerbro som triumferte med boken Svälten.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse