Annonse
00:00 - 12. oktober 2018

Uro rundt forfatternes pengesekk

Over lengre tid har Norges fremste organisasjon for sakprosaforfattere vært rammet av interne stridigheter. Nå er generalsekretæren i permisjon, og et advokatfirma er kalt inn for å rydde opp. 

Litteratur og økonomi: NFFO er fagforeningen for sakprosaforfattere og oversettere av sakprosa (faglitteratur), i år deler foreningens fond ut 78 millioner i stipender. Arkivfoto: Ellen Lande Gossner
Annonse

«Jeg kan bekrefte at det har vært uro i administrasjonen over en tid, sier Geir Hønneland, arbeidende styreleder i Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFFO).

NFFO er fagforeningen for sakprosaforfattere og oversettere av sakprosa (faglitteratur), og forvalter årlig store summer til skriving og produksjon av sakprosa. Da Morgenbladet i vår kåret de beste skandinaviske sakprosabøkene fra de siste tyve årene, bemerket flere hvor essensiell foreningen har vært for den norske sakprosaens suksess. Men den siste tiden har foreningen vært preget av interne konflikter. Det bekreftes av både nåværende og tidligere styreleder.

Ingen vil si nøyaktig hva konflikten har gått ut på, men diverse møtereferater og rapporter gir noen pekepinner. Det dreier seg både om uklarheter i forholdet mellom de to styrene som utgjør NFFO, og om nåværende generalsekretær, Tore Slaatta.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Men da forfatteren debuterte med romanen Falketårnet i 1985, var det omvendt.