Annonse
00:00 - 05. oktober 2018

Sterk lyst, plutselig likegyldighet

Selvbevissthet styrer spillet i Eline Lund Fjærens stilrene relasjonsroman.

Med denne romanen befester Eline Lund Fjæren seg som en fullblods arvtager til de rene stilistene i norsk litteratur. Foto: Isak Okkenhaug Andersen / Forlaget Oktober
Annonse

Om det underveis i lesningen av Eline Lund Fjærens tredje roman ikke skulle være åpenbart at det er en samtidsgrøsser man sitter med i hånden, understrekes gruen med full kraft i romanens aller siste setning: «Jeg smilte til ham og lurte på hvordan jeg så ut.» De to hovedpersonene i Forbruk i september forstår spørsmålet om hvordan de oppfattes som et valg; de er selvbevissthetens slaver og overgir seg sjelden, kanskje aldri, til andre.

Utav to urbane unge menneskers usikkerheter og lengsler meisler Fjæren ut en fortelling om maktspillet som kan prege en kjærlighetsrelasjon. Først direkte, i vekslingene mellom initiativ, venten og avvisning, og senere mer umerkelig, i gester, blikk og talende tausheter.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse