Annonse
00:00 - 12. oktober 2018

Mer bråk i Klareboderne

Annonse

I et nylig intervju fortalte den relativt ferske direktøren i danske Gyldendal, Morten Hesseldahl, om storforlagets nye strategi: Færre titler og flere bestselgere. Gyldendal skal ikke være et forlag for «nordjyske noveller, som foregår i et landbrugssamfund mellem 1950 og 1960», erklærer han. Det tok bare et par dager før en av Gyldendals mest etablerte og kritikerroste forfattere, Jens Smærup Sørensen, i en kronikk i Kristeligt Dagblad fortalte at dette forlaget var han ikke lenger interessert i å skrive for. Sørensen er opphavsmann til flere nordjyske noveller om nevnte tema. Allerede i januar forlot journalist og forfatter Carsten Jensen Gyldendal i protest mot at Hesseldahl fikk sjefsjobben. Ikke overraskende støtter han sin erfarne kollega, og fortsetter: «Det må også være mærkeligt at høre for Ida Jessen, som har en hel romanserie, der udspiller sig i Nordjylland, og jeg ved slet ikke, hvad Johannes V. Jensen ville tænke, hvis han levede og hørte det her.»

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse