00:00 - 19. oktober 2018

– Jeg er nok ikke valgt for min litterære dannelses skyld

Høyesterettsdommer Eric M. Runesson er nytt medlem i Svenska Akademien.

Advokatbakgrunn: Eric M. Runesson vil ta med seg erfaringer fra sitt virke som jurist inn i Akademien. Foto: Orre Pontus / Aftonbladet / IBL Bildbyrå / NTB scanpix

Det skandaleombruste Svenska Akademien, som er mest kjent for å dele ut Nobelprisen i litteratur, har annonsert innvalget av to nye medlemmer, og det spekuleres i om at enda to nye medlemmer vil offentliggjøres snart.

Et av de nye medlemmene, som offisielt kommer til å tas opp i Akademien i desember, er Eric M. Runesson, jurist av utdannelse og for tiden justitieråd i Högsta domstolen (høyesterettsdommer). De siste månedene har han også fungert som megler mellom Akademien, Nobelstiftelsen og det svenske hoffet.

Hva fikk ham til å takke ja til å gå inn i en institusjon som det siste året har vært i dyp krise?

Annonse