Annonse
00:00 - 12. oktober 2018

Fugleprat

Annonse

Tore Slaatta (red.): Iverksettelse. Fire studier av kunst, autonomi og makt (Universitetsforlaget 2018)

Noen ganger kan kulturforskere og ornitologer ha mer til felles enn man skulle tro. Særlig når de førstnevnte kaller sine studier for «feltanalyser». En ny bok scorer skyhøyt på David Attenborough-skalaen i sin tilnærming til spørsmålet om hvordan et kunstverk blir til. Med hviskende observatørrøst guides vi gjennom maktstrukturer og betingelser på de ulike kunstområdene. Men her snakker fuglene selv også! I kapittelet om litteratur, er Karl Ove Knausgård «case», og gjennom Min kamp 6 får han selv legge noen premisser for studiet. Knausgård er ikke bare «forfatter, men også en rimelig god litteratursosiolog», kan vi lese. 

Bernhard Ellefsen

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse