Annonse
00:00 - 12. oktober 2018

Fugleprat

Annonse

Tore Slaatta (red.): Iverksettelse. Fire studier av kunst, autonomi og makt (Universitetsforlaget 2018)

Noen ganger kan kulturforskere og ornitologer ha mer til felles enn man skulle tro. Særlig når de førstnevnte kaller sine studier for «feltanalyser». En ny bok scorer skyhøyt på David Attenborough-skalaen i sin tilnærming til spørsmålet om hvordan et kunstverk blir til. Med hviskende observatørrøst guides vi gjennom maktstrukturer og betingelser på de ulike kunstområdene. Men her snakker fuglene selv også! I kapittelet om litteratur, er Karl Ove Knausgård «case», og gjennom Min kamp 6 får han selv legge noen premisser for studiet. Knausgård er ikke bare «forfatter, men også en rimelig god litteratursosiolog», kan vi lese. 

Bernhard Ellefsen

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.