00:00 - 19. oktober 2018

Etterlyser undersøkelse av Forfatterskolen

I sin faste spalte i den danske avisen Politiken skriver forfatteren Katrine Marie Guldager at hun håper ikke «glemselen setter for raskt inn» i skandalen omkring Svenska Akademien. Samtidig hevder hun at det er nødvendig å se nærmere på den ærverdige danske Forfatterskolen, hvor «ryktene har svirret i årevis». Skolens tidligere rektor «gikk av som en følge av sexsjikane», skriver hun, men det har vært vanskelig å finne ut om dette er del av et større problem. Et av taushetskulturens største problemer, skriver Guldager, er at «når ingen tør å si noe, ramler det hele med et brak den dagen sannheten kommer frem».

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 20 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse